Associació Catalana d'Esperanto


Anuncis i notíciesRSS

 • 20 de maig de 2020

  Esperantistes d’arreu del món es mobilitzen per ajudar la ciutat d’Uvira

  Uvira és una ciutat de 871.000 habitants al nord-est de la República Democràtica del Congo a prop de la frontera amb Burundi, a la riba del llac Tanganyka. Durant la matinada del 18 d’abril passat, a causa de les fortes pluges, el llac i el riu (...)

 • 10 de maig de 2020

  Esperanto*cat estrena compta a Instagram

  L’Associació Catalana d’Esperanto estrena un nou compte d’Instagram, que ha entrat en funcionament aquest 10 de maig, amb el perfil instagram.com/esperanto_cat. Aquest nou canal de comunicació s’afegeix als perfils de Facebook i de Twitter de (...)

 • 27 d'abril de 2020

  L’Anna Rosselló ens ha deixat

  Ha mort a l’edat de 96 anys Anna Rosselló, que era esperantista i defensora de les cultures minoritàries [o minoritzades]. Ho explica en el llibre L’Amèrica marginada, que va escriure en coŀlaboració amb el seu marit Josep Travesset. Diu: «Portats pel (...)

 • 13 d'abril de 2020

  Zagreb: els esperantistes demanen ajuda a rel del terratrèmol que han patit

  El 22 de març passat, enmig de la crisi sanitària de la Covid-19, la ciutat de Zagreb va patir un terratrèmol de 5,3 a l’escala de Richter que va provocar almenys un mort i nombrosos danys materials. En ple confinament, uns 26.000 edificis han estat (...)

 • 12 de març de 2020

  ATENCIÓ. Anuŀlació del congrés català d’esperanto

  Lamentablement, els organitzadors del Congrés Català d’Esperanto hem cregut que calia suspendre’n la celebració. Pensem que és la manera més responsable de fer front a la situació sanitària vigent als àmbits espanyol i internacional. D’aquesta manera les (...)

Veure totes les notícies

Articles, cròniques i reportatges RSS

  • Categoria: 

  Vilanova i la Geltrú, presentació de l’esperanto

  per Ramon Perera

  Sota el títol «Vilanova: una aproximació a la Llengua Internacional», el proppassat dia 10 de gener tingué lloc a l’Ateneu Vilanoví una presentació de l’esperanto feta pel nostre consoci Mon Cardona. En Mon va mostrar imatges diverses del món de (...)

  • Categoria: 

  Signatura del conveni CES-KEA

  per Ramon Perera

  2019-12-15 Tal com estava anunciat, aquest diumenge dia 15 de desembre es va signar el conveni CES-KEA en el marc del dinar de germanor que tradicionalment organitza el Centre d’Esperanto Sabadell amb motiu del Dia de Zamenhof. Amb aquest (...)

  • Categoria: 

  Diada de Zamenhof a Girona

  per Ramon Perera

  2019-12-15 El proppassat dissabte, dia 14 de desembre, es va celebrar a Girona en una sala de la Llibreria Linguae el Dia de Zamenhof. Entre altres, hi van participar companys de Tordera, Texas, Sant Feliu de Guíxols, Olot, Moià, Lleida, (...)

  • Categoria: 

  Quan Manlleu parlava l’Esperanto

  per Mon Cardona (10/12/2019)

  Quan Manlleu parlava l’Esperanto Article aparegut al diari El 9 Nou el dia 9 de desembre del 2019 [a la pàgina 24 de l’edició en paper]. Autor: Jordi Vilarrodà La biblioteca recorda amb una exposició que la ciutat va acollir l’any 1919 el congrés (...)

  • Categoria: 

  Parlem de la llengua materna?

  2019-08-05, Pere Comellas (del grup GELA) Hem de reivindicar l’ensenyament en llengua materna? Hem sentit a parlar de «llengües inicials»? Gent que hi entèn i als que els preocupa el tema ho expliquen d’una manera clara i ben argumentada: «De manera (...)

Veure tots els articles

Associació Catalana d'Esperanto / Kataluna Esperanto-Asocio

Apartat de correus 1.008 · 08200 Sabadell